Kúpiť eliptický trenažer – e-shop

Sprievodca výberom
eliptickych trenažérov


Eliptický trenažér  >  Eliptický trenažér a chudnutie

Eliptický trenažér a chudnutie

Ako schudnúť s eliptickým trenažérom?

Najprv si povedzme, či je vôbec možné cvičením na eliptickom trenažéri schudnúť. Áno, možné to je, a navyše. Eliptické trenažéry sú skvelé pre dlhodobé chudnutie. Povieme si, prečo.

Na eliptickom trenažéri precvičíte celé telo

A to je jeho hlavná výhoda proti rotopédom, cyklotrenažérům, alebo jazde na bicykli. Na eliptickom trenažéri pri špecifickom elipsovitom pohybe pretiahnete svaly hornej i spodnej polovice tela. Pohyb na eliptikali tiež formuje sedacie a stehenné svalstvo.

Kedy na eliptickom trenažéri cvičiť pre schudnutie?

Najlepšie ráno na lačno, kedy je hladina krvného cukru na najnižšej úrovni. Telo tak skôr siahne po tukových zásobách. Prípadne cvičte 2-3 hodiny po jedle.

Ako často na eliptikali cvičiť?

Cvičte radšej pomalšie, najskôr naberte fyzickú kondíciu. Ideálne po niekoľkých týždňoch cvičte 30-40 minút trikrát týždenne. Strážte si tepovú frekvenciu (TF), mala by sa držať na 55-70 percentách maximálnej TF (orientačne je to 220 mínus váš vek).

Pri cvičeniu meňte polohu, úchopy, snažte sa o pestrejší cvičenie.

Naučte sa najskôr správne cvičiť na trenažéri

Správne cvičenie nie je podľa príručky, ale skôr podľa Vášho pocitu. Mali by ste sa naučiť prenášať váhu počas kroku a byť v prirodzenom, vzpriamenom postoji. (Viac ako cvičiť na eliptickom trenažéri)

Zdieľajte článok



Odporúčame eliptické trenažéry






Ďalšie novinky

Akcia na eliptické trenažéry

Vonku to tak ešte nevyzerá, ale vianoce sa už blížia. Patríte medzi športovo založených zákazníkov? Potom si doprajte pod stromček fitness stroj pre zdravý pohyb. Tipy na akcie.

všetky novinky