Kúpiť eliptický trenažer – e-shop

Sprievodca výberom
eliptickych trenažérov


Eliptický trenažér  >  Eliptický trenažér - diskusie, časté otázky

Eliptický trenažér - diskusie, časté otázky

Často sa nás pýtate na rady pre výber eliptického trenažéra a na jeho používanie. Pripravili sme zoznam najčastejších otázok.

Časté otázky k eliptickým trenažérom

Hodí sa pre mňa eliptikal aj keď vážim cez 120 kg?

Eliptické trenažéry majú nosnosť až do 150 kg. Pre Vás odporúčame robustnejší stroj s váhou okolo 80-90 kg, ktorý je veľmi stabilný a bude sa Vám na ňom dobre cvičiť. Rozhodne vyberte stroj s čo najvyššou nosnosťou.

Vážim okolo 110 kg, bude mi stačiť eliptický trenažér v cene okolo 160-240 EUR?

Najlacnejšie eliptikaly bohužiaľ nie sú vhodné pre cvičenie ťažších osôb. Lacné stroje sú určené pre kondičné cvičenie 70-80 kg vážiacich športovcov. Pre kvalitné cvičenie je nutné investovať vyššiu čiastku.

Bude mi stačiť ku schudnutiu cvičiť 10 minút denne?

Pravdepodobne nie. Telo totiž začína spaľovať tuky väčšinou až po 20-30 minútach cvičenia. Dôležité je tiež cvičiť najlepšie ráno na lačno alebo 2-3 hodiny po jedle. V spojení s kvalitnou životosprávou a inými druhmi cvičenia však schudnúť môžete. Bude to ale pravdepodobne trvať dlhšie.

Mám obavy, že mi po cvičení na eliptikali príliš zosilnejú lýtkové svaly. Dá sa tomu nejako zabrániť?

Po cvičení si pridajte naťahovacie cviky na lýtka. Tiež cvičte radšej s nižšou záťažou.

Dá sa na trenažéry cvičiť aj v tehotenstve?

Ak nemáte iné zdravotné problémy, tak áno. Radšej sa ale poraďte so svojím lekárom. Každopádne, na eliptikaly neprecvičujte brucho, ktoré sa v tehotenstve posilňovať nesmie.

Zdieľajte článok



Odporúčame eliptické trenažéry






Ďalšie novinky

Akcia na eliptické trenažéry

Vonku to tak ešte nevyzerá, ale vianoce sa už blížia. Patríte medzi športovo založených zákazníkov? Potom si doprajte pod stromček fitness stroj pre zdravý pohyb. Tipy na akcie.

všetky novinky